Home International Ιαπωνικά ΜΜΕ: Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ιαπωνικά ΜΜΕ: Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

by Alexandros Ammohostianos
275 views

Ιαπωνικά, Αμερικανικά και Βρετανικά ΜΜΕ: Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Με βάση αναφορές από Iαπωνικά, Βρετανικά και Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είναι σε κώμα μετά την εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

H Guardian αναφέρει ότι η Κίνα έστειλε ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων στη Βόρεια Κορέα για να ελέγξει την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ενώ το Reuters δεν κάνει ξεκάθαρο αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά μόνο την επιδείνωση της κατάστασής του.

Η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai επικαλούμενη Kινέζο γιατρό , ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, . Σύμφωνα με τον Kινέζο γιατρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ένιωσε πόνους στο στήθος και κατέρρευσε όταν επισκεπτόταν την επαρχία, με τον γιατρό που τον ακολουθούσε να του κάνει ανάνηψη, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

O ιστότοποςDaily NK που εδρεύει στη Σεούλ, ανέφερε ότι ο Κιμ έχει αναρρώσει μετά την καρδιαγγειακή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις 12 Απριλίου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας αμφισβήτησαν αναφορές και δημοσιεύματα που υποδηλώνουν ότι ο Κιμ ήταν σε σοβαρό κίνδυνο μετά από εγχείρηση. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπίσει σημάδια ασυνήθιστης δραστηριότητας στη Βόρεια Κορέα.

Την Παρασκευή, πηγή της Νότιας Κορέας είπε στο Reuters ότι η πληροφόρηση τους ήταν ότι ο Κιμ ήταν ζωντανός και πιθανότατα θα εμφανιστεί σύντομα.

ΠΗΓΕΣ: Έθνος – Reuters – Shukan Gendai – Sigmalive – Guardian –  NY FAMA – 

Cover Photo by: Kim.Jong Un

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment