Home Greece Σ. Τσιόδρας: Βέβαιο το δεύτερο κύμα του COVID 19

Σ. Τσιόδρας: Βέβαιο το δεύτερο κύμα του COVID 19

by Yannis Iosifidis
358 views

Μιλώντας σήμερα στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, θεωρεί βέβαιο το δεύτερο κύμα λοιμώξεων του COVID 19.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι 

«όλοι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να υπάρχει επαγρύπνηση. Όταν βλέπεις αυξημένο αριθμό στους δείκτες αναγκάζεσαι και ίσως αναγκαστούμε στο μέλλον να επαναφέρουμε κάποια μέτρα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμά του  τουρισμού και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην επανεμφάνιση κρουσμάτων, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι:

«το τεστ δεν προτείνεται καθώς μπορεί να δώσει την ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Πάντως, αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια κάποιων χωρών να εφαρμόσουν το τεστ εάν το επιθυμούν σε δειγματοληπτικό ή άλλο επίπεδο».


Διαβάστε σχετικά άρθρα κάνοντας κλικ στους πιο κατω συνδέσμους
Ελλάδα – COVID 19: Κλειδί οι εστίες υπέρ μετάδοσης
Στους 168 οι νεκροί, τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι να ελέγχεται ο συμπτωματικός ταξιδιώτης στην Ελλάδα» Ωστόσο είπε ότι από τη στιγμή που θα ελέγχεται «θα είναι εύκολο να εντοπίζονται οι επαφές του στην Ελλάδα και να γίνεται ιχνηλατήση»,

Μια  ιχνηλατήση που και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας  διερωτήθηκε θα μπορούσε να γίνει, όταν ο ταξιδιώτης επιστρέφει την χώρα του. Λύση θα μπορούσε να είναι όπως είπε, η ψηφιακή ιχνηλάτηση μέσα από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, αλλά όπου προσπάθησαν να το εφαρμόσουν μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά καθώς η συμμετοχή που υπήρξε δεν ήταν εντυπωσιακή.

Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:

«Θα ήθελα με κάποιο ψηφιακό τρόπο, εθελοντικά κάποιος που έχει συμπτώματα να μπορεί να βρίσκει το κοντινότερο εργαστηριακό κέντρο να μπορεί να ελεγχθεί και θα ήταν χρήσιμο ο τουρίστας να γνωρίζει ότι σαν χώρα έχουμε την δυνατότητα να τον ανιχνεύσουμε αρκεί να γνωρίζει που να απευθυνθεί.»

By Yannis Iosifidis

You may also like

Leave a Comment