Home Economy Πετρέλαιο: Συνέχεια στην κατρακύλα τιμών

Πετρέλαιο: Συνέχεια στην κατρακύλα τιμών

by Alexandros Ammohostianos
274 views

Kαθώς η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου και οι αποθηκευτικοί χώροι πετρελαίου ανά τον κόσμο προσεγγίζουν σημείο κορεσμού, νέα βουτιά έχουμε  στις τιμές πετρελαίου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε ύφεση 2% φέτος, βαθύτερη από την εποχή της πιστωτικής κρίσης του 2008, και οι αναλυτές προβλέπουν πως οι μειώσεις που έχουν συμφωνηθεί  στην παραγωγή δεν θα καταφέρουν να επαναφέρουν τις ισορροπίες στις διεθνείς αγορές, η/και, δεν θα είναι αρκετά γενναίες, ή/και, δεν θα εφαρμοσθούν γρήγορα ώστε να προσφέρουν στήριγμα στις τιμές.

Η προαναφερθείσα συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της προσφοράς, ισχύει επισήμως από την 1η Μαϊου,

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συμφωνίας, η Ρωσία αναμένεται να αρχίσει για τον Μάιο και Ιούνιο, κινήσεις μείωσης της παραγωγής κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η Σαουδαραβική εταιρία Saudi Aramco έχει αρχίσει ήδη να αντλεί λιγότερο πετρέλαιο, ενώ Κουβέιτ και Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να ακολουθούν.

Η τιμή του αμερικανικού αργού στα προθεσμιακά συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε κάτω από τα $15 το βαρέλι (11%), συμπαρασύροντας και το μπρεντστα $20 το βαρέλι (4%).

By Alex Ammohostianos

 

You may also like

Leave a Comment