Home International Τουρκία: Νέες παραγγελίες S400 από Ρωσία (VIDEO)

Τουρκία: Νέες παραγγελίες S400 από Ρωσία (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
270 views

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η Τουρκία αποφάσισε να παραγγείλει μία ακόμη «φουρνιά» πυραύλων S400 από την σύμμαχο της, την Ρωσία, Τα συμβόλαια αναμένεται να υπογραφούν σύντομα και η παράδοση θα γίνει σχεδόν άμεσα (στους πρώτους μήνες του 2021). Την παραγγελία επιβεβαιώνει στο Interfax ο Σεργκέι Κεμεζόφ, επικεφαλής της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας Rostec.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία, φαίνεται ότι «λεφτά υπάρχουν» για νέους εξοπλισμούς, και δεν έχει πρόβλημα να προκαλέσει την Αμερική και τους Δυτικούς με ακόμη μια αγορα S400.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Τουρκία είχε ήδη αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας S400, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι η ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ».

Μετά την παράδοση των πυραύλων, οι Αμερικανοί ανέβαλαν την πώληση/παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία Tις κυρώσεις που ψήφισαν συντριπτικά κατά της Τουρκίας, τόσο του Κογκρέσου όσο και η Γερουσία, τις σταμάτησε με προσωπικό BETO ο Πρόεδρος Τραμπ…

Cover Photo by Indian Army Supporters

You may also like

Leave a Comment