Home Culture Υπέροχο Ελληνικό Project, γιατί, «Οι ιστορίες ανασαίνουν στις παρέες»… Oμάδα -Παραμυθανθός-

Υπέροχο Ελληνικό Project, γιατί, «Οι ιστορίες ανασαίνουν στις παρέες»… Oμάδα -Παραμυθανθός-

by Alexandros Ammohostianos
392 views

«Παραμύθια, για να κάνουμε κουράγιο!»

Τι θα λέγατε για ένα μαγικό ταξίδι στα λαϊκά παραμύθια και τους μύθους της Ελλάδας μέσα από την αφήγηση;

Με αφορμή την καραντίνα του COVID 19, αλλά και με την υπόσχεση για διαρκή παρουσία, μια ομάδα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, οργάνωσε, δημιούργησε και παρουσιάζει το project «Παραμύθια, για να κάνουμε κουράγιο!»
Το Project αποτελεί μια εθελοντική, συλλογική δράση καλλιτεχνών και φίλων. Έχει στόχο, μέσα από την αφήγηση μύθων, παραμυθιών και ιστοριών να προσφέρει συντροφιά, παρηγοριά, κουράγιο αλλά και ψυχαγωγία σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σε όσους αγαπούν, χαίρονται, απολαμβάνουν να ακούν και να μοιράζονται ιστορίες. Σε όσους πιστεύουν στη δύναμη των παραμυθιών, αναγνωρίζουν το θησαυρό της λαϊκής σοφίας. Σε μικρούς και μεγάλους.
Ήρωες που περιπλανιούνται σε άγνωστα μέρη, γίγαντες δράκοι, και φυλακισμένοι θεοί, σοφές γριές, βασιλιάδες βρίσκονται σε περιπέτειες που μας προσφέρουν στο τέλος ένα μήνυμα ελπίδας.
«Τα παραμύθια παρηγορούν, τα παραμύθια μοιάζουν με πουλιά που ταξιδεύουν στους αιώνες για να μας ψιθυρίσουν : «κουράγιο, κι αυτό θα περάσει». Λέει η Καλλιρρόη Μουλά, αφηγήτρια της ομάδας Παραμυθανθός.
.
«Οι ιστορίες ανασαίνουν στις παρέες» μας είπε ο Δημήτρης Μάλλης, αφηγητής της Ομάδας Παραμυθανθός, συνθέτης και στιχουργός των τραγουδιών που ακούγονται στα video. «Η ομορφιά του project «Παραμύθια, για να κάνουμε κουράγιο!» είναι ότι η παρέα των καλλιτεχνών διευρύνεται και η παρέα των μικρών και μεγάλων που μοιράζονται τις ιστορίες συνεχώς μεγαλώνει.»

«Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που μοιράζονται τόσο την αγάπη τους για την τέχνη αλλά και την ανάγκη για έναν κόσμο λιγότερο πεζό και περισσότερο παραμυθένιο» συμπληρώνει ο Μανώλης Σαντζουκίδης ο άνθρωπος που συνθέτει, ενορχηστρώνει τη μουσική και επεξεργάζεται τον ήχο.
«Τα παραμύθια πάντα μας δίνουν την ελπίδα και τη δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες», λέει ο Παναγιώτης Τσάμης, που τραγουδάει σε δυο από τις ιστορίες.

«Ελπίζω να καταφέρνουμε να δίνουμε χαρά σε όλους τους λάτρεις των παραμυθιών και να προβάλλουμε θετικά μηνύματα!” λέει ο Μπάμπης Αμοιρίδης, που παίζει τύμπανα.

Όλα τα παραμύθια έχουν ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους σε μετάφραση της Όλγας Βασιλείου.
Μπορείτε να τα ακούσετε στο κανάλι «Παραμύθια, για να κάνουμε κουράγιο» στο YouTube. (Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του YouTube)

Σήμερα σας προτείνουμε «Το αθάνατο νερό» ένα λαϊκό παραμύθι από τη Θεσσαλία και τον μύθο «Προμηθέας και δαχτυλίδι» που δίνει μια εξήγηση γιατί οι άνθρωποι φοράμε δαχτυλίδια.

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment