Home Greece ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 5.9 με 6.2 στην κλίμακα Ρίχτερ, 238 χιλιόμετρα νότια της Πύλου (PHOTOS)

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 5.9 με 6.2 στην κλίμακα Ρίχτερ, 238 χιλιόμετρα νότια της Πύλου (PHOTOS)

by Alexandros Ammohostianos
329 views

“ΤΡΕΜΈΙ Η ΓΗΣ” στην κεντρική Μεσόγειο

Το Άρθρο ενημερώνεται συνεχώς

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡH  Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 01:43 Ώρα Ελλάδας (το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίκεντρο του ισχυρού σεισμού ήταν θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και σε βάθος 20.2 χιλιομέτρων .

Tο Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μετέδωσε αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Σε νεότερη διόρθωση του το EMSC στις 11.06 EST, το Σεισμολογικό Κέντρο αποτιμά το μέγεθος του σεισμού στους 5.7 στην κλίμακας Ρίχτερ.


Τελευταία ενημέρωση από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα στις 1:49πμ ώρα Νέας Υόρκης – 8:49πμ ώρα Ελλάδας στον σύνδεσμο ΕΔΏ

Ο Σεισμός των 5.9 Ρίχτερ χαρακτηρίστηκε σαν «Ευεργετικός» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα (VIDEO)


Στο άρθρο της Δευτέρας πριν 48 ακριβώς ώρες, μιλήσαμε για πιθανη “Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη” αναφέροντας το “ιστορικό” των σεισμών μόνο από από τις 2 μέχρι και 17 Μαΐου. Aν στην συγκεκριμένη καταγραφή των “όχι ευκαταφρόνητων σεισμών” προσθέσουμε και τους σημερινούς σεισμούς (βλέπε αναφορά πιο κάτω για ακόμη 3ις σεισμούς σήμερα στην Κρήτη), τότε οι φόβοι μας για πραγματική “Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη“, και γενικά στην λεκάνη της κεντρικής Μεσογείου σχεδόν επιβεβαιώνονται.

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο της Δευτέρας, αυτό πάντα μπορεί να τον επιβεβαιώσουν, η να το διαψεύσουν μόνο οι ειδικοί στο θέμα.


Διαβάστε σχετικο άρθρο κάνοντας κλικ ΕΔΏ
Σεισμική υπερδιέγερση στην Κρήτη??? Ακόμη ένας Ισχυρός Σεισμός 5,2 – 5.9 ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης (VIDEO – Γραφικά)

Tο Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), κατέγραψε ακόμη τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης μεγέθους 4.2, 4.4 και 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ αντίστοιχα.

Φωτογραφίες πιο κάτω από τις δημοσιεύσεις του EMSC από τους σεισμούς στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης σήμερα.

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment