Home Greece Ο Σεισμός των 5.9 Ρίχτερ χαρακτηρίστηκε σαν «Ευεργετικός» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα (VIDEO)

Ο Σεισμός των 5.9 Ρίχτερ χαρακτηρίστηκε σαν «Ευεργετικός» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
339 views

H ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 5.9 με 6.2 στην κλίμακα Ρίχτερ, που σημειώθηκε 238 χιλιόμετρα νότια της Πύλου, στις 2:43 τα ξημερώματα της Πέμπτης, χαρακτηρίστηκε από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα σαν «ευεργετική» 

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα o σεισμός αυτός ήταν «ευεργετικός» γιατί, όπως εξήγησε, «οι σεισμοί πρέπει να γίνονται, και η Γη να παράγει συγκεκριμένη ενέργεια».

Όπως είπε στην ΕΡΤ «παράλληλα με το σεισμό επειδή ήταν μεγέθους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υποθαλάσσιος εκδόθηκε αυτόματη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι, η οποία ακυρώθηκε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική παρατήρηση»

αυτός ανέφερε ότι κ. Χουλιάρας ανέφερε ότι , «είναι πολύ πιθανό ο σεισμός να συνδέεται με τον σεισμό της 17ης Νοέμβριου του 2018 μεγέθους 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κρήτης».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment