Home Greece ΕΚΤΑΚΤΟ Έβρος τώρα : Μεταφέρονται εκατοντάδες αστυνομικοί στα σύνορα

ΕΚΤΑΚΤΟ Έβρος τώρα : Μεταφέρονται εκατοντάδες αστυνομικοί στα σύνορα

by Alexandros Ammohostianos
423 views

Αναμετάδοση είδησης από 5 διαφορετικές πηγές από Ελλάδα

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά τις νέες απειλές της Τουρκίας για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα μέσω του Έβρου.

Από δέκα σε 20 οι διμοιρίες των ΜΑΤ στη συνοριακή γραμμή.

Όπως μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ, με διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με εκατοντάδες αστυνομικούς να μετακινούνται εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι περιπολίες για ενδεχόμενο νέας μαζικής κίνησης μεταναστών

Στην διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τονίζεται ότι:

«στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση»


Κάντε κλικ στο πιο κάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε σχετικό άρθρο
Καινούργιο “φρούτο” Τουρκικών προκλήσεων – Παραβάσεις και με ελικόπτερα

Μεταφέρονται άμεσα στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικοί ενώ θ’ ακολουθήσουν και άλλοι, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός θα αγγίξει τους 400. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι περιπολίες για ενδεχόμενο νέας μαζικής κίνησης μεταναστών

Συγκεκριμένα έχουμε από την μια την λήξη της τρίμηνης απόσπασης των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, και από την άλλη έχουμε την αντικατάσταση τους με νέες δυνάμεις, αλλά παράλληλα θα διπλασιαστούν οι διμοιρίες από δυνάμεις που θα φθάσουν στον Έβρο από όλη τη χώρα.

Συνολικά, εκτός από τις δέκα επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο στις δυνάμεις θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας.

Στην διαταγή τονίζεται επίσης :

«στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση».

Πηγές: – Ελευθερος Τύπος – Protothema – Sigmalive – ekathimerini – in.gr –

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment