Home Greece Απειλεί και πάλι ο συνήθης ύποπτος – Ο Τσαβούσογλου απειλεί με επιστροφή των μεταναστών

Απειλεί και πάλι ο συνήθης ύποπτος – Ο Τσαβούσογλου απειλεί με επιστροφή των μεταναστών

by Yannis Iosifidis
274 views

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αττάλειας στο DIM TV, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι μετανάστες να ξαναπάνε στα σύνορα στον Έβρο για να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

O Τσαβούσογλου δήλωσε στο DIM TV:

«Γνωρίζετε ότι οι μετανάστες είχαν πάει στα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά αυτή η διαδικασία πήγε λίγο πίσω λόγω της πανδημίας. Αλλά όταν τελειώσει η πανδημία -και δεν το λέω αυτό ως απειλή- θα θελήσουν οπωσδήποτε να ξαναπάνε»,  .

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε στη συνέχεια την ΕΕ για μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της και ζήτησε επικαιροποίηση της συμφωνίας του 2016.

«Το 2016 υπογράψαμε μια συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρώπη. Φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας, άρθρο προς άρθρο. Αλλά σας συμβουλεύω να διαβάσετε κι εσείς αυτή τη συμφωνία. Ρωτήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση τί έχει εκπληρώσει και τί δεν έχει κάνει; Εσείς. Όποιος διαθέτει ανθρώπινη συνείδηση θα πει ότι έχουν φερθεί άδικα στην Τουρκία. Η συμφωνία πρέπει να επικαιροποιηθεί. Επιπλέον, δεν είναι μόνο το θέμα ότι ‘δίνω αυτά τα χρήματα, άρα οι μετανάστες να μείνουν στην Τουρκία’. Πρόκειται για υπερβολική απλοποίηση του ζητήματος και δεν είναι σωστό».

Πηγές: – DIM TV – sigmalive –

By Yannis Iosifidis

You may also like

Leave a Comment