Home International Γερμανός υφ. Εσωτερικών: Εξαιρετικό το έργο της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης

Γερμανός υφ. Εσωτερικών: Εξαιρετικό το έργο της Ελλάδας στη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης

by Alexandros Ammohostianos
260 views

O Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών Χέλμουτ Τάιχμαν, με την ευκαιρία της αυριανής μετεγκατάστασης 50 ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα στη Γερμανία, εξήρε το έργο της Ελλάδας αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.

O Γερμανός υφυπουργός σε συνέντευξή του στον Φάνη Παπαθανασίου για την ΕΡΤ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο δηλώνοντας:

«Κάνουμε τώρα ένα πρώτο βήμα και παίρνουμε 50 ασυνόδευτα παιδιά, μπορώ όμως να πω από τώρα ότι δεν θα είναι και το τελευταίο. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε συνολικά μέχρι 350 παιδιά»,

Παράλληλα, ο Χέλμουτ Τάιχμαν προέτρεψε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Aνέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος:

. «Η Γερμανία τόνιζε πάντα μαζί με άλλα εννέα κράτη της ΕΕ και τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι αναζητούμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα ελληνικά νησιά. Το Λουξεμβούργο και η Γερμανία προχώρησαν στο πρώτο βήμα. Πρέπει όμως ν΄ ακολουθήσουν κι άλλα βήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φίλους μας, που θέλουν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και προτρέπουμε τα υπόλοιπα κράτη, πράγμα που κάνω και τώρα, να σχεδιάσουν τώρα το δεύτερο βήμα και να το υλοποιήσουν μετά την πανδημία του κορονοϊού»

O Γερμανός υφυπουργός εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, διαμήνυσε ότι “η διαπραγμάτευση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης, με έμφαση στους νέους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο, θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους”.

Ειδικότερα, o Γερμανός υφυπουργός επισήμανε ότι αυτό που επιδιώκει η Γερμανία είναι μια αποσυμφόρηση των κρατών στα εξωτερικά σύνορα

«Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια κι εμείς χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα, πράγμα που αποτελεί πυλώνα του νέου δικαίου του ασύλου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας εξήρε το έργο της Ελλάδας αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο.

««Η Ελλάδα επιβαρύνθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια κι εμείς χρειαζόμαστε ισχυρά εξωτερικά σύνορα, πράγμα που αποτελεί πυλώνα του νέου δικαίου του ασύλου. Ένα κράτος μπορεί να διασφαλίζει τα εξωτερικά σύνορα, το έδειξαν τα γεγονότα στον ποταμό Έβρο πριν από τέσσερις εβδομάδες. Εδώ η Ελλάδα επέδειξε εξαιρετικό έργο αναφορικά με τη φύλαξη των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων»

ΠΗΓΕΣ: ERT – Naftemporiki

You may also like

Leave a Comment