Home Culture Ελλάδα – ΕΡΤ: Μουσικό «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές (VIDEO)

Ελλάδα – ΕΡΤ: Μουσικό «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές (VIDEO)

by Yannis Iosifidis
325 views

Tο απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα 20 Απριλίου, και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, οκτώ μουσικοί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, έδωσαν στο νοσοκομείο αναφοράς “Ευαγγελισμό”, μία μοναδική συναυλία με έργα Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Στη συναυλία, που μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το WebTV της ΕΡΤ, ακούστηκαν αγαπημένες μουσικές των δύο μεγάλων συνθετών μας που έγιναν γνωστές από τον ελληνικό κινηματογράφο, μεταξύ των οποίων τα: «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Έλα πάρε μου τη λύπη», «Επτά τραγούδια θα σου πω» του Μάνου Χατζιδάκι, «Απρίλης», «Του μικρού βοριά», «Βάρκα στον γιαλό» του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» της δημόσιας τηλεόρασης στους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη ακούραστα και γενναία εναντίον στον κορονοοιο,

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ταυτόχρονα και μια νότα αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Τους οκτώ μουσικούς της ΕΡΤ διηύθυνε ο Γιώργος Αραβίδης. Στο σχήμα συμμετείχαν οι: Στάθης Λασκαρίδης, Βασίλης Δήμος, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Ναυσικά Δέββε, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Λεωνίδας Γρηγορόπουλος, Αριάδνη Πόλκα και Αριστείδης Σκληρός.

ΠΗΓΕΣ: ERT – Naftemporiki

By Giannis Iosifidis

You may also like

Leave a Comment