Home Greece ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

by Yannis Iosifidis
347 views

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία επιμένει στην αδιέξοδη παραβατικότητα

Tο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει απαράδεκτη ενέργεια που επιβεβαιώνει τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, τη σημερινή παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και την καλεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε σχετικό άρθρο “Τουρκική πρόκληση – Τουρκικά F16 παρενόχλησαν ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα ΥΠΑΜ”

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κ. Φλώρο. Πρόκειται, για ακόμη μια απαράδεκτη τουρκική ενέργεια. Μια ενέργεια που επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα».

«Την καλούμε να εισέλθει στον 21ο αιώνα. Να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο».

ΠΗΓΕΣ: Ελληνικό ΥΠΕΞ – skai.gr – Sigmalive

You may also like

Leave a Comment