Home Greece “Θράσος χιλίων πιθήκων” – Το Τουρκικό ΥΠΕΞ ζητάει και τα ρέστα

“Θράσος χιλίων πιθήκων” – Το Τουρκικό ΥΠΕΞ ζητάει και τα ρέστα

by Alexandros Ammohostianos
330 views

Η φράση “Θράσος χιλίων πιθήκων” είναι ίσως και η μοναδική που μπορεί να χαρακτηρίσει την στάση της τουρκίας στο θέμα που προέκυψε με την κατάληψη Ελληνικού εδάφους στη θέση “Μελισσοκομείο” στον Νότιο Έβρο 

Tο ΥΠΕΞ της γείτονος χώρας κάνει λόγο για «παραβίαση των συνόρων» αναφορικά με τα γεγονότα στον Έβρο, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα σύνορά της».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις που η ίδια πρότεινε μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Τουρκία μετά τα γεγονότα του Έβρου και μετά την αποτυχημένη προώθηση χιλιάδων μεταναστών και λαθρομεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα, και μετά που επιλεκτικά ασπάστηκε το ιδεολόγημα των ανοιχτών συνόρων -μόνο με την Ελλάδα, και προς μια κατεύθυνση μόνο-, σήμερα βλέπουμε μια “νέα” Τουρκία η οποία προτείνει τόσο “όμορφα” και “ιδανικά” ένα διάλογο για τον φράχτη τον οποίο χτίζει η Ελλάδα.


Κάντε κλικ στους πιο κάτω συνδέσμους για να διαβάσετε σχετικά άρθρα
Ανοίγει την βεντάλια των προκλήσεων η Τουρκία με Ψαρά, Χίο και Σάμο… NAVTEX και Δημοσιεύματα
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Έμμεσο Διπλωματικό “Απασφάλισμα” από Tουρκία στην Κρήτη – Διεκδικούν την «επιστροφή» Κρήτης και Δωδεκανήσων
ΔΙΠΛH ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΡOΚΛΗΣΗ σήμερα στο Τυχερό Έβρου (VIDEOS)
Έβρος – Nέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον Εβρο
ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΊΝΗΣΗ με κατάληψη έκτασης στη θέση Μελισσοκομείο -Φέρες Έβρου-
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ εκτός συνόρων λαμβάνει το θέμα κατοχης Ελληνικού εδάφους στον Έβρο (Ξένος Τύπος)
Γερμανικό διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκίας για τα επεισόδια στον Έβρο
Τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα – 5 εικονικές αερομαχίες και σύνολο 79 τουρκικές παραβιάσεις μόνο σήμερα

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας σε όλη αυτή την ιστορία, και ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει πιστευτό από κάποιον το δήθεν “καλό των προθέσεων” της Τουρκίας, είναι το γεγονός πως η Ελλάδα προχώρησε στην ενίσχυση των συνόρων της, και στην τοποθέτηση λεπιδοφόρου συρματοπλέγματος στα σύνορα της με την Τουρκία, μετά από σειρά γεγονότων που δεν της άφηνε περιθώριο ελιγμών η/και περαιτέρω αδράνειας. Μετά το κρεσέντο προκλήσεων από την γείτονα χώρα, και μετά από τις συνεχιζόμενες, κλιμακούμενες και επιθετικές κινήσεις της τουρκίας, η χώρα του Ερντογάν έχασε για ακόμη μια φορά την έξωθεν καλή μαρτυρία, και η κίνηση της Ελλάδας για αυτοάμυνα και θωράκιση ήταν όχι απλά επιβεβλημένη αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Θέλει “Θράσος χιλίων πιθήκων” να εξωθείς σαν τουρκία, την κατάσταση στα άκρα, να αμφισβητείς τα σύνορα και την διεθνή νομιμότητα από το Λιβυκό πέλαγος, στο Αιγαίο, στον Έβρο, στην Κύπρο και από εκεί σε Συρία και Ιράκ και να έχεις απέτιση κάποιος να έχει την ελάχιστη εμπιστοσύνη να συνεργαστεί σε οποιοδήποτε τομέα έχοντας μάλιστα και το πιστόλι στον κρόταφο…

Αυτούσια η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

“Η Ελλάδα γνωστοποίησε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα χτίσει φράχτη στην περιοχή των χερσαίων συνόρων Τουρκίας – Ελλάδας.

Κατόπιν συντονισμού με τους αρμόδιους θεσμούς, το υπουργείο μας εξέδωσε σημείωμα προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου 2020, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία μας σύνορα, να κοινοποιήσει τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του φράχτη και να συγκαλέσει τη συνοριακή επιτροπή.

Έχει αναφερθεί ότι στην κοίτη του ποταμού Έβρου, που επίσης αποτελεί μέρος των συνόρων μας με την Ελλάδα, όπως ορίζει με τη συμφωνία, έχει αλλάξει σημαντικά από το 1926 τόσο από φυσικούς όσο και από τεχνητούς παράγοντες, όταν ορίστηκαν τα σύνορα, και ότι δεν υπήρξαν ακριβείς συμπεφωνημένες συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αυτή των συνόρων, κι έτσι τα έργα δεν έπρεπε να ξεκινήσουν χωρίς να γίνει ο τεχνικός συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες ισοπέδωσης του εδάφους στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση εμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, οι οποίες πήραν τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις, που προτείναμε, μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Δε θα ανεχθούμε, σε καμία περίπτωση, κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας.”

PS. Ουδεμία πρόθεση υπαρχει από την ιστοσελίδα η από τον κειμενογράφο για υποτίμηση η και προσβολή του συμπαθέστατου ζωντανού στην COVER PHOTO

By Alex Ammohostiano

You may also like

Leave a Comment