Home Greece Κυριάκος Μητσοτάκης – ¨Η Ελλάδα διεκδικεί και στην Ευρώπη” – “Κι άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων”

Κυριάκος Μητσοτάκης – ¨Η Ελλάδα διεκδικεί και στην Ευρώπη” – “Κι άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων”

by Alexandros Ammohostianos
383 views

Σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα μιλώντας για την πανδημία (Βλέπε σχετικό άρθρο κάνοντας Κλικ ΕΔΏ), την αντιπολίτευση, τις εκλογές και τον ανασχηματισμό (σχετικό άρθρο ΕΔΏ), τον Έβρο (σχετικό άρθρο ΕΔΏ), στις διεκδικήσεις της Ελλάδος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που πρόκειται να εκταμιευθούν και για την στήριξη των οικονομιών αλλά και ευρύτερα για την Ελληνική οικονομία,

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στις προοπτικές που διανοίγονται είπε:

¨Η Ελλάδα σήμερα διεκδικεί και στην Ευρώπη, όχι δανεικά αλλά απευθείας μεταβιβάσεις από την ΕΕ στη γραμμή που άνοιξε η Γαλλία και η Γερμανία. Ο λόγος μας σήμερα μετράει περισσότερο στην Ευρώπη. Μπορούμε να κεφαλαιποιήσουμε την επιτυχία μας… H ΕΚΤ έδωσε ατελείωτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες… δεν υπάρχει ζήτημα πλεονασμάτων για φέτος και του χρόνου”

Στο 20.20′ του  VIDEO η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να θέλει να προσδιορίσει το ύψος του ποσού που θα εισρεύσει στην Ελλάδα από την ΕΕ, αλλά όπως είπε “διεκδικούμε το μέγιστο δυνατό”,

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για το ποσοστό ύφεσης, λέγοντας ότι έχει πει στο παρελθόν πως θα είναι μεταξύ 5 και 10%. Όμως πρόσθεσε ότι έχοντας επισκεφθεί την αγορά:

“είδα μια πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτά που θα γίνουν στην Ευρώπη είναι σημαντικά, συζητάμε πολλά δισ. και θα προστεθούν στα 24 δισ δημοσιονομικής στήριξης και στήριξης ρευστότητας”.

O πρωθυπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το ρίσκο που τους αναλογεί, είπε ότι το κράτος βοήθησε με την μισθοδοσία, με τα ενοίκια, την επιστρεπτέα προκαταβολή για την οποία θα υπάρχει και δεύτερη δόση, ενώ ζήτησε από τις τράπεζες “να μην είναι τόσο αυστηρές στην ρευστότητα”.

Σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ανοιχτός για συζήτηση, ενώ για την πορεία της οικονομίας είπε ότι θα εξαρτηθούν πολλά από το πως θα πάει ο τουρισμός.

O κ.Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στους ξενοδόχους:

“Δεν πιστεύω ότι θα είναι απόλυτη καταστροφή. Θα ανοίξουν τα πιο πολλά ξενοδοχεία. Τους θέτω προ των ευθυνών τους, τους δώσαμε εφόδια, και πρέπει να πάρουν το ρίσκο να κάνουν το καθήκον τους. Όλοι πρέπει να μοιραστούμε τη ζημιά. Το κράτος οι επιχειρήσεις και ο εργαζόμενος”.

Ανακοίνωσε ότι πολλές από τις προσλήψεις 4.000 γιατρών και νοσηλευτών που έγιναν μέχρι τώρα, θα αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά όταν παρέλθει η διετία, και πρόσθεσε ότι υπάρχει σήμερα η τεχνογνωσία να σχεδιαστεί ένα νέο ΕΣΥ που θα δουλεύει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος τόνισε ότι θα υπάρχει κι άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, και πως η πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση εργοδοτικών εισφορών μετά το καλοκαίρι.

“Η βασική πολιτική μείωση των φόρων ισχύει κανονικά. Είχαμε αρχίσει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις πριν από την πανδημία. Δεν έχει αλλάξει η πλατφόρμα πάνω στην οποία εκλεγήκαμε” 

Πηγές  – Star – ΑΠΕ-ΜΠΕ –

By Alex Ammohostianos

You may also like

1 comment

Leave a Comment