Home Greece Με το σύνηθες απύθμενο Τουρκικό ΘΡΑΣΟΣ συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας

Με το σύνηθες απύθμενο Τουρκικό ΘΡΑΣΟΣ συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας

by Alexandros Ammohostianos
413 views
Ένα αέναο διπλωματικό χαρτοπόλεμο φαίνεται πως ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η Ελλάδα και η Τουρκία με την χώρα μας να εμπλέκεται σε αυτό χωρίς να της επιτρέπετε να κάνει πίσω.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δίνει σήμερα απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που σε χθεσινή του συνέντευξη ανέφερε ότι η Τουρκία παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών.

  • Kάντε κλικ ΕΔΏ για να διαβάσετε την απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ΥΠΕΞ της γείτονος κατηγορεί αντίστοιχα την Ελλάδα για «βαρβαρότητα» στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και χαρακτηρίζει «αίσχος» το να θεωρείται η χώρα μας λίκνο του πολιτισμού όταν την ίδια ώρα συμπεριφέρεται απάνθρωπα σε ανθρώπους που δεν μοιράζονται τη δική της γλώσσα και θρησκεία.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καλούμε την ελληνική ηγεσία, που προτιμά την ένταση αντί της πολιτικής διαλόγου απέναντι στην Τουρκία, που παραπλανά την κοινή γνώμη χειραγωγώντας την αλήθεια με κίνητρα εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και που ενεργεί με την αντίληψη ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου’ να υιοθετήσει τη λογική και το διάλογο.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται σε εκθέσεις διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων να έχει παραβιάσει ανοιχτά τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και ιδιαίτερα το δικαίωμά τους στη ζωή.

Είναι αίσχος εκείνοι που έχουν διαπράξει όλες αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες εναντίον αθώων ανθρώπων μπροστά στα μάτια όλων του κόσμου να ονομάζουν «βάρβαρους» τους Τούρκους.

Το ελληνικό κράτος πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη δική του «βαρβαρότητα». Για αυτό πρέπει να δείχνει σεβασμό απέναντι στους πρόσφυγες, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω στην Τουρκία.

Όσοι ισχυρίζονται ότι είναι δήθεν το λίκνο του λεγόμενου πολιτισμού, πρέπει να σέβονται όσους δεν μοιράζονται τη δική τους γλώσσα και θρησκεία».

By Alex Ammohostianos

You may also like

Leave a Comment