Home Greece Σάμος: Νεκρά τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε (VIDEO)

Σάμος: Νεκρά τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε (VIDEO)

by Alexandros Ammohostianos
360 views
Στην επιστροφή από το σχολείο βρήκε ο θάνατος τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοιχοποιία στο Βαθύ της Σάμου. Η τραγωδία σημειώθηκε όταν οι δύο μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρέθηκαν στο σημείο την στιγμή που κατέρρευσε ο τοίχος του πρώτου ορόφου και τα καταπλάκωσε.

Συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσπευσε ανέσυρε τα δύο παιδιά, αλλά ήταν πλέον αργά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη την διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν. Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποίησαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Για τουλάχιστον 10 τραυματίες στη Σάμο εξαιτίας του σεισμού κάνουν λόγο όλες οι πληροφορίες. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί από τη Σάμο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» , σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές σε κάποια κτίρια, μεταξύ αυτών και στη Μητρόπολη του Καρλοβασίου.

Ζημιές σημειώθηκαν τόσο από την ισχυρότατη δόνηση, όσο και από τα τέσσερα μικρά τσουνάμι που καταγράφηκαν. Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες από τις οποίες αρκετά ισχυρές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδοποίηση προς τους κατοίκους να μείνουν μακριά από ετοιμόρροπα κτίρια.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τις πιο κάτω αναρτήσεις στο Twitter για την απώλεια των δυο παιδιών στη Σάμο, αλλά και για τον σεισμό:

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο.»

Πηγές: – prime minister GR – Sigmalive – ERT –

You may also like

Leave a Comment