Home Greece Τουριστική συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου

Τουριστική συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου

by Alexandros Ammohostianos
250 views

Ελλάδα και Αίγυπτος, μετά από την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών τουρισμού των δύο χώρων, Χάρη Θεοχάρη και Χαλίντ Ελ Ανάνι, συμφώνησαν στην άμεση επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ τους, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με βάση αυτή την συμφωνία, οι τουρίστες δε θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα, εκτός εάν υπάρχει ιατρική απόδειξη ή ισχυρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν οι δύο χώρες αναφορικά με τη διαχείριση των συνεπειών του COVID 19 στον τουρισμό, και συμφώνησαν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνεται η βούληση των δύο χωρών για άμεση επανέναρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην ανακοίνωση, προβλέπεται επίσης:

  • Oι τουρίστες που ταξιδεύουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, και οι οποίοι ταξιδεύουν με δική τους ευθύνη, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας που λαμβάνονται στη χώρα προορισμού τους.
  • Oι τουρίστες που ταξιδεύουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID 19.
  • Tα δημόσια συστήματα υγείας των δύο χωρών θα παρέχουν, στο μέτρο του δυνατού, νοσηλεία για τον COVID 19, η Ελλάδα στους Αιγυπτίους και η Αίγυπτος στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα βρίσκονται για τουρισμό μακριά από την πατρίδα τους, σύμφωνα με την αντίστοιχη εθνική νομοθεσία και τους κανονισμούς Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τέλος, ο κ. Χάρης Θεοχάρης και ο κ. Χαλίντ Ελ Ανάνι επανέλαβαν την ανάγκη αυστηρής συμμόρφωσης με τους κανόνες για τις αεροπορικές μεταφορές, όπως αυτή ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον COVID 19.

Cover Photo by Gameforge.com

You may also like

Leave a Comment